Ska kossorna säljas?

Ska John fortsätta och sko och driva gården med endast växtodling själv? Eller ska vi behålla kossorna, öka antal och driva gården tillsammans?

Här har vi våran andra traktor tillsammans med vår såmaskin. Sådd av råg Jethro för några veckor sedan.

Vi kör! Vi driver gården tillsammans. Vi båda kände starkt att det är det här vi vill göra. När min mammaledighet var slut i september 2021, då var vi inte längre bara partners utan även arbetskompisar.

Rågen (Tayo) vi tröskade i år. 

Från de 13 dikor som fanns på gården när vi tog över, har vi nu under de 4,5 år vi drivit gården kommit upp i 28 betäckta kossor/kvigor i år. Varje år har vi sparat kvigor vi tror på och börjar nu få till en bra och stabil grupp.  Vi har även 22 tjurar just nu på uppfödning, där vi sparar våra egna tjurkalvar men också köper in.

Här har vi Tussilago. Ja, jag har namn på våra kossor. Ska berätta varför lite längre fram.

Våran huvudinkomst på gården är spannmålsodlingen fortfarande. Då kossorna inte gett oss någon vidare inkomst då vi byggt upp besättningen sen vi startade. Vi odlar 120 hektar av blandannat råg, vete, korn, ärtor, havre, rörsvingel och raps.

Ja, men det här är väl inte en heltidsinkomst för oss båda?

Nepp, det är de inte. Inte inkomstmässigt, även om det känns som vi jobbar tre heltider arbetsmässigt.😂

 

Men detta löser vi iallafall med sido jobb. John har jobbat halvtid som hovslagare under dessa år. Han gödlsar och sprutar även åt en annan gård och denna höst tröskade han totalt 100 hektar extra åt fem andra gårdar. Jag har fram till i somras jobbat en dag i veckan på badhus, men står nu bara på inrigning där. Sen har jag även börjat jobba som fotograf. Sedan lägger jag även mycket arbete på mina sociala medier där jag visar upp arbetet som bonde.

På tal om det! Om du vill vinna en 12 månaders digital prenumeration på Atl (värde 3080 kr per prenumeration) till dig samt din vän. Då ska du besöka min Instagram för att vara med och tävla. Tävlingen ligger ute i senaste inlägget. 

Så har du Instagram eller facebook, in och följ oss på gudhemsgamlaprastgard också för mer rörligt material!😍

Ha nu en bra helg, så hörs vi här på bloggen i nästa vecka igen!