Du minns väl förra året och vem vann?

Förra året som de flesta kommer ihåg, var ju en regning höst. Ett riktigt dålig skördeår. Så lyckliga vi har vart under denna toppenhöst när vädergudarna vart på vår sida. 

Idag är vi igång och kör kultivator på rågstubben. Detta är faktiskt vårt senaste inköp. Vi demokörde denna kultivator i rapsstubben, inför sådden av vete nu i höst. Vi testkörde den även på lite andra ställen och kände att den vill vi ha kvar. Så blev det! 

Kultivatorn stod redo på åkern i morses.

I vilket fall så blev ju jorden mer packad efter den regniga höst som var förra året och därför kör vi nu en vända med kultivation på rågstubben nu.

Dagsfärsk bild från 17.30 idag.

Egentligen brukar vi inte vilja ha så mycket svart jord, men nu känns det vettigt att luckra upp jorden en extra gång nu på hösten.

Detta har John pysslat med idag!

Här kommer en bild när vi körde den i rapsstubben:

Jag har öppnat balar hos kossorna och krossat spannmål och strött hos tjurarna idag. 

 

Här har vi Maja, Syster-kerstin och hennes kviga.

Sen har jag även börjat förbereda för vintersäsongen med våra dikor!

Men jag tänkte faktiskt att det skulle få bli ett eget inlägg. Så mer om det snart, då jag ska göra klart det sista på fredag.

Vi har även problem med lastmaskinens AC och värme. Vi hade en servicegubbe här för någon vecka sedan som skulle lösa problemet. Det gjorde han där och då. Men nästa gång vi startade lastmaskinen så funkade det inte ändå. Tog en kik på det idag, men vi blev inte klokare eller lyckades lösa det. Så får väl ringa på hjälp igen….

Sen hade jag ju en tävling på min instagram där man kunde vinna en prenumeration på ATL! Nu ska jag presentera vinnaren!

Trummor…..🥁

Grattis @melvinjormfeld tillsammans med sin vän @hampusgeorgsson!

🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳