Hej och stort välkommen hit!

Nu kommer du få hänga med mig framåt som en av bloggarna här hos Atl. Vilket förtroende!

Den här veckan tänkte jag att du ska få lära känna gården, mig och även mina andra hälft jag driver gården tillsammans med. Hur mycket odlar vi, hur många kossor har vi? Resan till att vi började driva gården?

Jag heter Bettina Larsson och är 34 år gammal.

Här har vi John! Vi lever tillsammans och jobbar tillsammans, sen har vi även två barn.

Irma 6 år och Assar 3 år. Men om dom är med på någon bild så syns dom bara bakifrån.

Vi började driva gården i april 2020, efter att Johns pappa hastigt lämnade oss mitt i vårbruket.

John är uppvuxen på gården och har hjälpt sin pappa till och från under uppväxten, under högsäsong. Att börja driva gården från ena dagen till den andra blev en tuff start. John kämpade på att rodda både gården och sitt heltidsjobb som hovslagare. Jag jobbade heltid på badhus men fick träda in genom att ta hand om allt i hemmet på våran andra gård, Irma som då var två år och även hjälpa till så gott jag kunde i lantbruket, utan någon erfarenhet av varken växtodling eller kossor. Visst jag fick MVG i traktorkörning när jag gick naturbruksgymnasium, inriktning häst. Men nu var det plötsligt diverse redskap därbak också. Jag har även hållt på med djur hela livet, men inte kossor.

Plötsligt satt jag där i traktorn. John hade precis sått klart kornet och jag skulle ratta runt en Fendt 716 med en vält där bak. Hur skulle detta gå….?

Fortsättning följer i morgon.