Äppelmust tillverkning

Just nu känns det som vi plockar äpplen och så plockar vi fler äpplen och så kör vi till skogen och fodrar älgarna och så kan man åka hem och plocka ett lass äpple till. Helt galet va mycket äpple vi har i år, men träden har också tagit stryk .
Nu var det ju det där med att ta till vara på det som finns i trädgården. Den här helgen har vi varit i musteribranschen och fyra hushåll har fyllt frysen med vitaminer inför vintern.

30 liter äpplen.
Alla äpplen rivs i matberedaren och läggs i pressen. Fördel om de är små, för då slipper man att dela.

Pressa och ut kommer 100% naturlig äppelmust.

Kvar blir det torra rivna äpple och inte ens Annie tyckte det var gott. Körde resten till skogen istället.

Men det här är desto godare! Pet till frysen och glasflaskan till bubbel.

Tjejen övervakade arbetet.

Nu är det bara ett problem som återstår och det får jag ta i tu med imorgon…

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland