Från hästrumpa till grönsaker i magen.

Kanske inte låter så glamoröst, men skönt när boxarna är rengjorda och skönt när grönsakerna har fått sitt och ännu mer tillfredsställande när man kan tillaga egenodlat.
Varje år städas stallet ur och boxarna töms på väl packad bädd. Det är varmt, det luktar… mer eller mindre kraftfullt, och varje lass man skyfflar upp känns som en liten seger för både ordningen i stallet och för ordningen i grönsakslandet. Det som har fungerat som bädd i boxarna får tjänstgöra som gångmaterial i grönsakslandet och genom sin kompakta struktur blir det ett svårt lager för ogräset att ta sig igenom och till hösten vänder jag ner det i jorden och så börjar vi om.
Många steg i benen och många kilo i armarna senare. Det gäller att välja att se det som lyx och att det kommer ut något bra av det i slutänden. Att tömma hästboxar kanske inte är det mest glamorösa jobbet – men det är skönt att göra något som syns och är meningsfullt. Och så får jag köpa en ny grep!
Och så avslutade vi med att äta årets första egenodlade nypotatis.
Hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland