Bra måndag och bye, bye, Bellman

Det blev en riktig rivstart på veckan. Precis så som jag vill ha det. Fullt ös och mycket gjort. Det är kul för om måndagen blir bra finns det gott hopp om att resten av veckan också blir det. 

Igår var jag söndagstrött och lite låg. Dåligt med energi. Men i morse kändes det bättre. Var uppe tidigt och förberedde för slaktbilen och sedan kom Linda och Chaufför-Jonte nästan samtidigt.

Det var en stor dag för Bellman åkte på slakt idag. Ni vet den där tjuren som har vägrat gå en meter från boxen och klarat sig undan minst två men kanske till och med tre hämtningar. Idag tog vi ett fint farväl och han klev äntligen på för den sista resan. Två år han hann bli, äldst av hela gänget som for men med lägst tillväxt. Inte vår mest lönsamma tjur men han blev en sorts favorit ändå.

Han har haft det bra, Bellman. Adopterad av Giklan vid tidig ålder och uppfödd på hennes fina fjällmjölk. Och så en Tjuren Färdinand-tillvaro med mycket stillsamt filosoferande och en hel del kli bakom öronen resten av livet. Lugnet själv. Alldeles för lugn ibland. Som när man skulle försöka flytta honom.

Annat som vi i Team Bergström-Edlund har uträttat idag är bland annat sopning av vindvväv och flytt av djur till den box som blev ledig i hangarn. Det blev våra egna småtjurar från förra året som fick komma dit och det var också lite av ett äventyr. En kalv sparkade mig så jag halkade omkull raklång i skiten och en annan var riktigt herefordseg så vi nästan fick lyfta upp honom i djurvagnen. Till sist var de på plats på där de skulle vara och då kunde vi flytta om kvigkalvar och grindar och göra mer plats åt dikorna.

Kvigorna fick torv också, det tyckte de var spännande.

Förutom detta har vi även flyttat andra djur, råkat släppa iväg några av dem så de nästan rymde, fått undan massa skräp och tagit hand om dagliga rutinsysslor. Linda kom ihåg att öppna åt korna så de fick gå in på bädden efter halmningen och jag har lyckats med konststycket att laga en hel familjemåltid på en enda kycklingfilé. Inte illa.

En rolig dag och jag är glad för vår verksamhet, och för att få jobba med Linda.