Tack och hej, mitt sista inlägg.

Det här blir mitt sista inlägg som bloggare på ATL. Det har varit roligt och lärorikt att skriva här men nu är det dags att sluta. Mycket av det jag skrivit om har handlat om vårt skogsbruk och det finns ju inte ett sätt att sköta skogen på, det finns många sätt! Och det är det som skapar den mångfald som vi har i skogsbruket i Sverige idag. Så fortsätt att vara nyfikna och ifrågasätt etablerade metoder. Kan man göra på något annat sätt? Inte för sakens skull men kanske för att få fram en bättre skog och bättre timmer, eller vad man nu vill odla.

Det blev 170 inlägg och drygt 1300 bilder & filmer på drygt 1,5 år på bloggen och fördelen med att skriva ned sina tankar är att man tvingas konkretisera och tydliggöra dem, först för sig själv och sedan så att det blir förståeligt för andra. Jag tycker gränssnittet mellan lärande, skogsbruk, vetenskap och kommunikation är intressant och det har varit givande att få skriva här och jag hoppas att något av det jag skrivet har gett inspiration eller väckt nyfikenhet att gräva vidare i området. Om jag ska lyfta fram några delar som jag tycker blev bra så tänker jag på min serie om ett hållbart skogsbruk. Det blev till slut sju inlägg om det och det var kul att skriva om.

Jag har fått en del kontakt med er läsare via kommentarer här på bloggen och också på min FB sida. Så även om jag slutar skriva här så går det bra att följa mig och vårt skogsbruk via FB-sidan ”Skogspodden” eller via Instagram. Själva podden kommer att fortsätta i höst, närmare bestämt slutet på augusti, då utan min far som kände sig nöjd med podden nu. Jag kommer att ändra fokus något, från att ha pratat om vårt eget skogsbruk så kommer jag att vända blicken utåt och intervjua andra personer som bedriver ett intressant skogsbruk. Så känner ni någon som ny tycker skulle vara kul att höra lite mera om så är ni välkomna att höra av er till mig. Intervjuer med intressanta forskare inom skogsbruket kommer att fortsätta, det tycker jag själv är mycket intressant.

Tack för mig och ha en riktigt skön sommar så hoppas jag vi råkas i något annat sammanhang i framtiden.