Jonasson – Sisyfos 2-0

Idag blev vi klara med vårt stamkvistningsbestånd. Det vi kallat Sisyfos, för det tar aldrig slut. Men det gjorde det idag, straxt efter kl 15 var vi klara och det gick både fortare och lättare än vad vi trodde. Men det var varmt idag, runt 25 grader, så riktigt skönt att vi blev klara. Jag använde mina specialglasögon hela dagen och jag gillar dem mer och mer.

Förutom alla stamkvistade tallar så har vi även märkt på de tallar som vi bedömer blir sågtimmer. Det gjorde vi för fem år sedan när vi stamkvistade och röjde första gången. Timmertallarna är märkta med blåa band samt att vi kvistat två grenvarv i brösthöjd. Stamkvistningstallarna är märkta med gula band och stamkvistade upp så högt vi nådde från marken för fem år sedan och nu är de kvistade till minst 4,3 meter. Eller några är lite lägre, för vi lämnar alltid minst fem grenvarv.

Det är ett tätt bestånd, så det kommer att bli en småjobbig röjning.

Det finns några mindre surdråg i området och på ett av dem såg jag hjortronblad.

Jag får väl gå dit i höst och se om det blir några bär. Det brukar vi annars försöka plocka i Grövelsjön på myrarna men lyckas alltid missa fönstret när de är lagom mogna när vi är där på hösten.

Så här glada blev vi när vi var klara

I morgon ska vi besöka ett sågverk och ett hyvleri, det ska bli intressant!