Årets kvigor har anlänt

Öppna landskap och levande landsbygd…-Kan väll inte vara så svårt att hålla landskapet öppet, betat och vackert att se på?

Bakom varje väl betad och odlad åker finns en människa med intresse och engagemang och en drös med betande djur för att hålla landskapet fritt från framför allt sly.

Vi försöker dra vårt strå till stacken och nu har 6 kvigor från Badeboda gård fått flytta hem till oss i Mörtelek över sommaren. Det betyder att kaffet varje morgon intas tillsammans med vattenpåfyllning, kviggos och vi lär oss att räkna till 6.

Vi sägs nu vara mer miljömedvetna, men då gäller det att äta närproducerat och hjälpa de som odlar och brukar våra landskap, så vi har något att njuta av.
Kor fiser, inte äta kött, dricka havremjölk och landet besöker vi på sommaren = Den ekvationen fungerar inte!

Sen uppgifter om att det varje år dör ca 33 000 personer i Europa till följd av resistenta bakterier pga en överdriven antibiotikaanvändning hos både människor och djur.

Välj svenskt kött på grillen i sommar för:
-En biologisk mångfald
-Vårt djurskydd
-Lägst användning av antibiotika inom EU
-Miljön
-Vårt beredskapslager

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland