Helgmys med nybakta frallor
Det är viktigt att ha ett enkelt frallrecept nära till hands, när man vaknar på morgonen och känner frallsug. Det är dessutom ett stort plus om de går snabbt att baka och samtidigt är goda.
Mörteleks snabba frukostfrallor:
2pk jäst smulas i en bunke
2dl ljummet vatten hälls i och blandas ihop med jästen
0,5dl olja hälls i
2tsk salt hälls i
2 tsk socker hälls i
14dl mjöl hälls i och blandas ihop
3dl varmt vatten hälls över och arbeta ihop degen
Knåda ihop degen och dela till 8-10st frallor
Jäs 30 min
Baka 10min 230grader
2 paket jäst smulas i en bunke.
2dl ljummet vatten hälls i och blandas ihop med jästen.
0,5dl olja, 2tsk salt, 2 tsk socker hälls i.
14dl mjöl hälls i och allt blandas ihop.
3dl varmt vatten hälls över och arbeta ihop till en riktig deg.
Knåda degen går enklast på bänken och framför allt att dela till önskat antal frallor.
Jag gillar stora frallor och brukar göra 8-10st.
Låt frallorna jäsa 30 min (går att ta dem lite tidigare utan problem).
Baka 10min 230grader.
Klara frallor att äta.
Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland