Ljuva, knastrande toner

Det sprakar och luktar bränt i kalvladugården. Ack, det är tonerna från en underbar dröm. 

Tanken var att införskaffa ett sådant där flugsnöre för djurstallar. Alltså ett som man sätter upp tvärs över rummet och som har en liten vev att snurra på. Man vevar alltså in dagens skörd av döda flugor och ut kommer nytt, klibbigt snöre som fler kan fastna på. Mycket praktiskt.

Den här gången verkar det inte ha funnits någon sådan anordning för Danne och två av barnen investerade i den här istället. En flugugn!

Den har suttit uppe sedan igår kväll och när jag kom ut till ladugården var det faktiskt stor skillnad på mängden ovälkomna flygfän. Särskilt vid mjölktaxin och tunnan där vi har mjölkpulvret blir det mycket och även om det ser svartprickigt ut på den här bilden så kan jag lova att det har varit mycket, mycket värre. Ett riktigt flugår tror jag bestämt.

En positiv sak med att det är lite mörkare på nätterna nu är att en sådan här flugdödare funkar ännu bättre. Den lyser liksom blått och drar till sig flugorna när det skymmer om natten och bäääm bara, så är de grillade. Mouahahahaha!!