Gasar på en dag till

Andra limpdagen är över och om allt går som det ska blir vi klara i morgon. Det flyter på bra men är ändå fullt upp. Trots att vi är många i arbete. 

Igår, första dagen gick allt i ett. Vi flög fram på olika håll. Det var ladugårdsarbete, gräskörning, seminering av jobbiga kvigor och dessutom skulle jag iväg och jobba på hospice. Tack vare att alla är så proffsiga och de hemmaboende barnen så driftiga löste det sig men det var en svettig förmiddag.

I morse stod traktorerna och hacken redo i en lång rad.

Idag har det känts lugnare och nu är det bara en dags körning kvar. Om grejerna håller verkar det som att vi ska komma i mål som det var tänkt. Men vem vet, man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken. Eller, inte skrika ”jäää, vi ä’ klar mä’ limpan”, förrän plasten är på.

Andraskörden blev bra mycket torrare än första och det var nästan lite väl knastrigt igår. Sol och starka vindar gav snabb torkning. I morse hackades helt nyslaget gräs för att stabilisera limpan med fuktigare material och under dagen kördes det in ihoplagda strängar som fått behålla vätan bättre.

Jag har kört någon timme bara men mest gjort andra arbeten under dagen. Linnea och Danne har skött packningen nästan själva och alla inlejda maskinförare har slitit på bra. I morgon återstår att köra in det sista och sedan ta tag i den värsta biten. Täckningen. Med löfte om tacos efteråt hoppas vi att många av de som jobbar kan vara kvar över detta så viktiga moment.

Nu ska jag sova en stund men som en teaser kan jag hinta om att Linnea har foton på dagens missöde. Ett mindre kaos som hon råkade orsaka där på limpan. Om jag frågar snällt bjuder hon säkert på en bild tills i morgon.