Höst i grytan
Det bästa med att jobba mycket är att man måste äta mycket. Det bästa med att jobba hemma är att man kan brassa storkok direkt på morgonen.
På menyn idag står en mustig köttgryta på egen högrev. Kan knappt vänta tills den blir klar men tid är väl precis vad jag måste ge den om den ska bli riktigt god.
Rotsakerna är fina i butik nu på hösten och jag köpte både palsternacka och morötter innan helgen. Ihop med massa lök, vitlök, tomatpuré och två små chilifrukter från växthuset blev det full plåt.
På med köttbiten bara och allt får gå ett tag tills grönsakerna blir lagom rostade. Sedan ska jag koka hela härligheten med vin och kryddor. Länge, länge tills högreven bara faller isär.
Serveras med potatis såklart och om det blir så gott som jag hoppas ska vi nog klara oss igenom denna mörka, regntunga oktoberdag både mätta och belåtna.
Dagens tips förresten: skala vitlök enkelt genom att slänga ner klyftorna i en kastrull med lock. Sedan skakar man bara svinhårt upp och ner en liten stund och tjipp, tjopp, alla klyftor ligger när som nakna små… ja klyftor, bland skalen!