Jag är drabbad av klimatet

Nu är det översvämning. Vägen vid Ervallastation är avstängd. Klimathotet visar sitt verkliga ansikte. Skyfall som leder till verkliga problem. Eller har det i alla tider hänt att vägen varit avstängd på grund av översvämningar?

 

Det är faktiskt så att vägen titt som tätt är avstängd. Skillnaden är att det nu lokalt talas om att orsaken är klimatet. I morse intervjuade en klimatreporter en klimatforskare och en klimatpolitiker på radion. Utifrån detta verkar man sen dra egna slutsater.

 

Jag kommer ihåg en sensommar för cirka 10 år sedan när det var så mycket vatten att vi var tvungna att rädda våra får, som betar där vattnet nu är, från att flyta bort. Krondikena gick inte och se varpå min dåvarande granne, professorn, ramlade i ett dike. Resultatet var en trasig näsa och några stygn.

 

Jag kommer ihåg min barndom då jag som 12 åring höll på att förfrysa mig för att jag vadade genom vattnet på vägen. Benen domnade bort totalt. Jag och en kompis tog oss inte hem utan räddades av en granne.

 

Jag kommer ihåg hur järnvägen stängdes av när vattnet var så högt att tågen inte kunde köra föra att banvallen blev underminerad. Och så här kan vi hålla på rätt länge.

 

I alla tider och alla årstider har det varit översvämningar här hos oss. Har vi tur kommer det bli kallt snart och då kommer vi få en fantastisk skridskois mitt i byn!

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack!