Balplockardag

Förra veckan hade vi turen att kunna pressa och plasta kanonfoder till våra djur. Nu ska vi bara se till så att balarna kommer hem också. Idag kunde vi påbörja arbetet med att plocka ihop balarna och nu är nästan alla balar hopplockade. Det här inlägget får bli ett med lite bilder och tillhörande text från dagen. 

Fullt med hopsjunkna balar som väntar på att få plockas in.
För att göra det så fick bland annat denna teleskopare som vi har på demo just nu hjälpa till. Mer om demon kommer i kommande inlägg.
Men först var vi tvungna att hitta en klämma som passade. Med hjälp av en adapter kunde vi få ett av våra gamla vrak kompatibel och fult fungerande.
Tjuvstartade traven i fältkant. Målet för dagen var att få alla balar till fältkant.
Balar från en annan vinkel.
Balarna ställdes sedan fyra och fyra för att sedan kunna lastas på släpet och köras till fältkant.
Balar på väg till fältkant.
Några lass lastades även full för att tas hem på en gång.
Starten på denna baltraven hemma på gården.
Fåglarna hade varit på en del av balarna som genast togs hem för att plastas igen.
Små hål svåra att se, men rakt igenom plasten är de och skada gör de.
Tills luta var första traven med 333 balar klar. De tre stackars ensamma balarna på toppen av traven är vaskbalar. Vi fick nämligen ett tips av han som körde balarna åt oss sist att om man har problem med rovfåglar kan man lägga några balar högst upp på traven som man offrar åt dem. De sitter på dem och spanar istället för att ge sig på fler balar. Det låter som en bra idé, så vi provar nu detta. Balarna ska inte ligga så länge, men skadorna kan ändå komma snabbt,
Man kanske kan tycka att traven är lite ful när balarna inte ligger dikt an mot varandra, men det är för att de ska bli lättare att ta för en lastbilskran ifall vi kör hem dessa på det sättet.
Tomt på balar ute på fältet
traven igen.
Nu på kvällen hoppade även JCB´n (vår vikarie) in och plockade ihop lite balar.

Ungefär så såg dagen ut idag och nu vid dagens slut har vi lyckats plocka ihop 660 balar. Imorgon tar vi dem sista 80 är planen. Fortsättning följer och jag kommer att återkomma om Bobcaten vi har på prov.