Färdiga innan regnet

En veckas strålande skördeväder bjöd på full fart i grässvängen och jag misstänker att de flesta pressar gått på högtryck innan regnet som låg i prognosen skulle fall. Vårat tema var i alla fall tydligt gräskörning och det var kunder i fokus. Många gånger kan det vara lite stressigt sista timmarna innan regnet, men den här gången blev vi klara med god marginal. 

Vall, vall och mera vall

Ja, det är nog inte så mycket mer att säga egentligen. Vi har haft ett antal kunder uppbokade och alla förutom en kunde vi beta av nu i veckan, inte alls så dumt. Det har varit bra fart hela veckan och jag tycker nog att det mesta har gått bra. De kunder som ville ha kört fick kört när de ville och allt blev klart innan regnet. Vi kunde till och med pressa lite torrhö och det är inte alltid det passar. Nu kommer jag inte bli så mycket mer långrandig för jag har sedan några dagar lyckats dra på mig en värk i nacke som smittar av sig upp i huvudet och att sitta här var inte direkt som lent balsam för nacken.

Detta är vad veckan har kretsat kring, skördande av vall.
Men först så plastade om vi de balar vi kört hemma som fåglarna varit elaka mot. Här är de uppställda på gårdsplanen hemma.
Plastar några lager på de skadade balarna och de blir som nya
Upp i sadeln för att skörda hästfoder.
Fina kvällar med gott om gräs

Thobias byter plast i skydd av mörkret med starka lampor.

Det som varit skönt med detta år än så länge är att vi faktiskt kunna hålla på rätt så vettiga tider. Vi har inte kört flera dygn i streck en enda gång än. Vi har varit inne på något nytt dygn innan vi blivit klara, men inte idiotkört något och det är inte så dumt.

Nu med några vilodagar från gräset är detta vad vi kommer syssla med istället:

Köra dynga…
En del kommer hamna på vallar vi ska bryta.
Staketlagning, vi har några hagar kvar på nya arrendet att fixa.

 

Kan någon någon bra anti-regndans så får de gärna lära mig den lite fort. Oj vad jag hoppas att väderprognosen just nu har fel….. Det där gör ingen förutom sniglarna glada..

 

 

Sådär tack för ordet, nu hoppas jag på att jag imorgon vaknar av att värken i nacken är borta och inte värre. Jag ska komma ihåg att toknjuta nästa gång jag är frisk. trevlig helg!