Halvnya däck och Holländare tillbaka på gården

Tiden flöt på den här veckan också utan att vi behöver känna oss sysslolösa. Djupströbädd har varit huvudtemat för oss, men några andra saker har stuckit ut lite. Bland annat så har vi nu äntligen fått tillbaka en W80 New Holland lastmaskin efter att haft vikarie av annat fabrikat ett tag. Vi har också shoppat några nya däck till våran Valtra, i alla fall nya för den..

W80 tillbaka

Våran lilla lastmaskin hade ju oturen att för några månader sedan gå sönder. Den gick tyvärr sönder lite mer än vad som är bra och det har varit lite olika turer kring detta. En fördelarlåda som gav upp och problem med att hitta en ny får sammanfatta det lite kort. Resultatet blev ändå att vi nu efter ett tag har en ny W80 lastmaskin på gården. Efter omständigheterna känns det som det bästa. Det är ändå en lastmaskin vi trivs väldigt bra med.

I fredags kom äntligen en New Holland W80 tillbaka till gården.
En av de bästa grejorna med W80 är hur stark lastaren är. Både i lyft och tilt.

Halvnya däck

För något år sedan så utökade vi våran Valtras arbetsuppgifter med att köra kranmonterad kedjeröjare en uppgift som passar traktor bra, men….. Det har inte varit helt lätt att få den att gå stadigt. Vi har ju provat lite olika hjälpmedel och till slut kom vi fram till att ett extramonterat viktpaket ihop med våra 650 Twindäck var det bästa alternativet. Dock så var däcken väldigt slitna och torra, sen så stack det extramonterade viktpaketet ut på ett inte helt optimalt sätt på sidan. Detta är något vi funderat lite på hur vi ska lösa och haft olika idéer på. Ett av alternativen verkar nu bli verklighet efter att vi hittat däck vi letat efter. 700 breda Twindäck hittade vi i en annons. Dessa köpte vi och fick hem i veckan, planen nu är att fylla dem med vätska så vi får lite mer tyngd. Det ihop med att de är diagonaldäck som är lite stadigare kommer nog se till att det kommer att gå stabilare. Vi hoppas det i alla fall.

Med kranen lång ut så behövs all stabilitet man kan få för att det ska flyta på smidigt.
Begagnade Trelleborg 700 Twin som ska hjälpa Valtran att gå stadig.
Ena fälgen såg dock lite skum ut…. och kollar man lite noga på den ser man att den är sprucken lite här och var…
Ett projekt med att snabbt laga ihop sprickorna påbörjades, men pausades när omfattningen av sprickorna upptäcktes. Då blev det inte längre någon quickfix….
Projektet lades tillfälligt åt sidan för att se om däcken överhuvutaget passade på Valtran. Känns dumt att jobba i onödan…
Smala hjul
Ett av varje
Färdigt. Har vi nu tur så har vi fälgar ligger som passar till dessa däck, annars får vi nog bita i det halvsura äpplet och ge fälgen den kärleken med svetsen som den behöver.

 

På lediga stunder mellan djupströbädd, regn och hjulfix har vi också hunnit med att fixa lite mer staket. Så nu är ytterligare en hage redo.

Förutom detta så har vi idag fått ett väldigt trevligt besök från Australien. En av de vi jobbade åt där nere är nu på besök i Sverige, väldigt trevlig. Just nu visar vädret här upp sig från sin bästa sida med regn och åska…