Sista delen av första skörden – igen

För några veckor sedan skrev jag ett blogginlägg med rubriken ”sista delen av första skörden”, det visade sig nu senare att det var en missvisande rubrik och jag ber om ursäkt för det. Det tillkom lite körning åt kund som vi nu efter ont om bra väder äntligen kunde beta av. 

Mer hästfoder

Juli har inte direkt bjudit på alltför många luckor för att kunna köra torrt foder och det var just vad denna kunden ville ha. Torrt hösilage och torrhö kräver väder utan skurar var och varannan dag och nu kom äntligen några sådana dagar som kunden passade på att utnyttja och det visade sig ge ett lyckat resultat. Idag kunde vi ge oss dit för att pressa och plasta torrt foder samt pressa en del hö. Det är inte varje år det går att få till det där med storbalshö och jag måste erkänna att jag nog trodde att det skulle vara svårt att få till nu i år, men det visade sig som tur var att trodde fel. Det vi idag pressade låg på en ts-halt på 80% och eftersom att det som inte plastades åkte in i en östgötatork för att torkas ytterligare så blev nog detta fint hö. Skönt när allt går som det ska. När vi var på väg till kunden och fick ha vindrutetorkarna på för att det regnade kändes det inte så positivt, men regnet höll sig undan från fälten som skulle köras och fodret kunde köras in utan nedblötning från ovan.

Lite morgonservice i väntan på en sol som inte riktigt ville visa sig.
Upp i sadeln igen för en inte helt ovanlig vy.
Foder med mål att vara torrt.
Himlen bjöd på olika färger idag, men som tur var höll sig regnet undan från fälten medans vi var där.

Gott om fint foder.

I och med dagen körning så tror jag nog ganska så säkert att vi kan dra ett streck över årets första skörd, men det kan säkert ändra sig igen….. Nu laddar vi om inför en andra skörd som drar igång så småningom.