Kultivatorn har börjat rulla

Igår började plogen att rulla och förbereda för höstsådd och idag kom kultivatorn igång med detsamma. Kultivatorn ska bara rulla en bråkdel utav vad plogen ska, men icke desto mindre viktigt att den kommer igång.

Mina dygn har just nu lite för få timmar så jag kommer nog kanske att göra ett gäng inlägg nu när allt går som mest med bildrapporteringar ihop med lite text. Hoppas att det går bra ändå, jag hinner helt enkelt inte så mycket mer just nu…

Sedan igår eftermiddag har ”sätta fart på kultivatorn” varit min arbetsuppgift med allt vad det innebar. Det innebar bland annat att tvätta av den eftersom den varit iväg på annan mark. Så tvätt och service innan körning var att tänka på. Här är den när på redo. 
När allt var klart satte vi fart med att kultivera lite vetestubb.
Vi gillar ju egentligen plogen så här vete efter vete, men just det här fältet har vi helt plöjningsfritt. Det för att testa och se hur det beter sig om plogen håller sig undan. Detta är sjätte året utan plog här.
Resultatet. Swiften är duktig på att slita loss och bland, men också på att få upp en del jobbiga växtrester i ytan. Får se vad som hänt om några veckor här. Nu har vi i alla fall blandat runt allt litegrann.
Plöjningsfritt fält
Dagens riktning. 
När vetestubben var klar så gav vi oss på rapsstubben. Här vet vii att vi brukar få bra resultat med Swiften och så verkar det bli i år igen.
Spillsäden har nu fått chansen att börja växa, så nu tycker vi att det är dags att ge på den litegrann. Det är klurigt det här med spillraps, det kan lätt bli ett stort problem ogräs…
Det fanns i olika stadier, men de flesta som verkar vilja gro har nog grott nu i alla fall.
Där det varit liggraps var det mer spill.
 Det syns i alla fall vart man kört
En av dem hårdare platserna på fältet. Trotts det tycker jag att det blev bra.

 Dundrar fram i bra hastighet. 14 km/h som målhastighet.
Full fart åt ena hållet
Full fart åt andra hållet.
Arbetsbelysningen var inte onödig idag heller….

Over and out för denna gången. Får se vad morgondagen har at erbjuda.