Gräsklippning och skitspridning

Augusti går redan mot sitt slut och ska jag vara ärlig så måste jag kolla kalendern för att ha koll på vilken dag det är i dag. Det jag däremot har koll på är vad som har hänt idag, det har spridits skit igen etapp två både inleddes och avslutades idag. Vi har även smugit in lite gräskörning åt oss själva och slog igår av vårat gräs. Här kommer en bildrapportering från de aktiviteter jag deltagit i.

 

Igår eftermiddag satte vi fart på slåtter. Det är andraskörd som står på schemat. Vi brukar inte ta den så här års utan vänta tills sådden är färdig, men fint väder och fint gräs ihop med att vi faktiskt har tid nu gör att vi inte kan motstå. Chansen att vi får in fint torrt foder är större nu än i slutet på september.
Gott om gräs i strängarna, ser lovande ut.
Slåtter utav cirka 56 hektar stod igår på schemat.
Någon gång efter mörkt kunde det gå i mål.

 

 

Idag stod skitspridning på schemat för mig fyra dynnghögar var det som skulle ut. Idag var det två sktispridare, Per och Linus, och jag som lastade.
Dagens första hög
Lasta svart spridare
Lasta grön spridare
Möte i fält
Möte åt andra hållet i fält
Att lasta dynga med grävmaskinen är ett av årets slitigaste jobb. Det kanske inte verkar så slitigt, men det gäller att ha fart på skopan om det ska vara effektivt. Kö för att fyllas betyder att det inte är så effektivt som möjligt….
Det bästa är när man kan stå i högen och lasta.
Då blir det korta rörelser med aggregatet
Samtidigt som det blir en bekvämare arbetsställning i grävmaskinen, man slipper titta så mycket uppåt.
Spridning pågår. Jag har ont om bilder från spridningen, men det där med spridningsbilden räknar jag med att de som kör sköter. 
Vi blev klara tre timmar tidigare än jag räknar med, men vi behövde ändå lite lyse för att se vad vi gjorde.
Till slut kunde vi gå i mål med 146 lass spridda. Det tycker jag är ett bra dagsverke, särskilt eftersom att det var fyra olika högar.
En bild på en rapsplanta som verkar trivas får leta sig in här.

Förutom detta så har det förstås hänt annat på gården också. Ena plogen rullar på så mycket det går, det har flyttats djur mellan hagar, fixats staket, vänts ut gräs och mycket annat. Kort sagt så är vi långt ifrån sysslolösa om jag inte redan råkat nämna det några tusen gånger. Hoppas allt flyter på bra för alla där ute vad man än gör.