Vad händer nu då?

Just nu händer det inte så jättemycket här på bloggen, men det händer desto mer runtomkring. Det är nog kanske anledningen till att det tyvärr är lite lugnt här, men det ska bli bättre jag ska bara komma ikapp med lite annat också.. Här kommer i alla fall en kort rapportering om vad som sker just nu..

Full fart, men försöker lugna ner allt

Eftersäsongsläge råder fortfarande här och jag är i stort själv, så det finns helt klart saker att fylla dagarna med. Det kluriga är nu att försöka lugna ner det ändå och försöka hitta tillbaka till en vardag som inte innehåller 16 timmars arbetsdagar. Det är inte så lätt som man kan tro, för helt plötsligt ska man försöka jobba bara 50 % av det man nyss gjorde, men ändå hinna minst lika mycket. Man får helt enkelt sänka sina ambitioner lite vilket är något jag inte trivs med, men jag försöker lära mig. Det finns gott om saker att ta ikapp som skjutits upp med ursäkten ”jag har inte tid just nu”. Det gäller inte minst familjelivet som ändå är den största byggstenen i vardagen och livet. Så en hel del handlar nu om att hitta tillbaka till en vettig balans här. Det kommer bli lättare sen när vi blir fulltaliga, när vi nu blir det. En annan sak som nu senaste dagarna tagit lite tid är att förbereda för skiftbyte på Gran Canaria, för på torsdag åker jag, Carro och barnen dit och det planet vi flyger dit med tar far och mor hem. Så ett kort tag är vi allesammans utsocknes ordentligt. Det ska bli skönt med lite semester och då blir det en ganska så naturlig nedvarvning…

Arbetsmässigt

Rent arbetsmässigt så har det rullat på med typiska höstsysslor. Det är djur som ska kolla ute på bete nu den sista tiden innan de får komma in, sen så har vi ju lite djur inne som också ska skötas. Städning efter en hektisk säsong står också högt upp på schemat, bland annat verkstaden behövde få sig en rejäl omgång. En sak som nu var väldig skönt att kunna dra ett streck över var tvättning och servning av såmaskinen. Den mår ju inte så jättebra av att stå med gödningsrester på sig, särskilt inte nu när luften börjar bli ordentligt fuktig. Strömaskinens säsong har nu dragit igång och då ska det ses till att den är i gott skick. Det var den inte riktigt, men nu är den i toppskick igen. Ungefär så rullar det på. Det går åt mycket tid till djuren just nu eller det gör det alltid, men det blir större procent av arbetstiden nu när man är själv. Helt logiskt och det måste få ta tid, men ibland är det svårt att hinna mycket annat….

Kolla djuren på bete är en av de viktigaste rutinerna, men det är inte alltid så lätt att veta hur lång tid det tar. Det kan ju ta ett litet tag att hitta dem. Särskilt nu på hösten när betena börjar tunna ut. Då är det dessutom lite vanligare att de delar upp sig… Här är det bara 14 utav 16 i en grupp.
En halvtimme senare kunde jag hitta dessa två och gruppen var komplett. Som sagt var lurigt…
Det börjar som sagt var tunna ut lite på betena och de sista djuren ska snart få komma in, men än så länge finns det en del grönt för dem att äta.
Fodring med tillhörande städning för djuren som går inne.
En inte helt ordnad arbetsbänk i verkstaden. Saknar tyvärr efterbild, men kan inte påstå att detta på något sätt skulle vara en förebild…
Såmaskinen redo för vinterförvaring.
Strömaskinen blev inte med på bild, men den elektriska kolv som strulade och gjorde den till en inte helt fungerande maskin syns här. Den byttes ut mot den vi hade på hyllan i reserv.
Vete som passar i vilken reklam som helst får avsluta detta inlägg. Nästa gång jag skriver är jag nog inte i Sverige, men jag har en del inläggsmaterial på lager som jag hoppas kunna publicera vi får se.