Glad Midsommar!

En liten midsommarhälsning från nordvästra Dalarna. Jag och min fru är i Grövelsjöfjällen och njuter av den Svenska sommaren. Det här är andra året vi firar midsommar här och i år såg väderprognosen minst sagt risig ut, med fem grader varmt och spöregn. Eller som en kompis kommenterade prognosen -Det är varmare och torrare i mitt kylskåp! Nu blev det inte så utan vädret är riktigt fint, solen skiner och termometern ska upp mot 18-19 grader idag. Riktigt skönt att vara här.

Vi gör det vi brukar när vi är här. Läser lite tidningar och böcker, lagar god mat och dricker ett glas vin till, springer en del, röjer sly på tomten och pysslar lite med stugan.

I år målar vi fönster och dörrfoder och det blir riktigt fint.

Före
Efter

Och några löpturer har vi redan fått in. Upp till Fjällstationen och en tur till Norska gränsen, som fortfarande är stängd. Men inget hemvärn som vaktar gränsen som det var i påskas.

Det är en hel del renar i området, som det brukar vara på sommaren. Vackra djur som inte är rädda för varken bilar eller människor. För några år sedan när vi var här och tog en promenad på kvällen kom vi ikapp ett par som inte vågade fortsätta vägen framåt för det stod några renar på vägkanten och de tyckte de såg lite otäcka ut med sina stora horn att de inte vågade gå förbi dem. Vi hjälpte dem förbi och berättade att de är helt ofarliga. Jag har aldrig hört att någon ren som blir aggressiv mot människor men ibland hör man ju talas om älgar som kan bli lite aggressiva så det kanske finns sådana renar också, vad vet jag?

Och vi har sett en älgkalv. Jag såg den när jag åkte ned till Idre för att köpa färg.

Och på vägen upp såg vi en bombmurkla, fast den åt min fru upp!

Det är ett litet trevligt konditori i Rättvik där vi brukar stanna och köpa bröd som brukar göra en del lite annorlunda bakelser. Vi kunde inte motstå att köpa en ätbar bombmurkla och den var lika god som den ser ut!

Glad midsommar!