16 grader är lite för varmt för en heldag i skogen

Havregrynsgröt i magen, nyslipad kedja på sågen och Tjejen med -Redo för en en fin dag i skogen.

Efter ett par dagar med tvättstugerenovering fick det bli en skogsdag med ytterligare ett vindfälle område. Ett galet stort område och dagen har gått åt till att kvista. Imorgon ska allt (förhoppningsvis) ut med hjälp av förstärkning och ny energi.

Avdelning 77 består av en 40 årig skog som innan föryngringsavverkningen i september 2021 var skyddat av stora granar. Granarna var tvungna att tas ner pga granbarkborrar och det var ingen som kunde tänka att det 2022 skulle blåsa från norr. Västliga vindar är vi vana att planera för!

Avdelningen består av ett blandbestånd både i ålder och trädslag (60% tall, 30% löv, 10% gran) och är klassat som en T24. Det är planterat 1981 och är ett riktigt fint bestånd, med ett rikt djur och fågelliv. Det finns bla mycket frösådda småträd i beståndet som ger ett bra skydd för små vänner.

Energipåfyllning för 2 och 4-benta skogsarbetare (vissa jobbar mer än andra).

När jag i slutet lyckades köra i sten så suckade jag ljudligt och ifrågasatte varför jag inte fick ta de sista träden också. MEN när jag kom hem och skulle ta mig ur bilen, var jag glad att stenen fanns just där. Med hjälp av ett par ”åldersljud” kom jag ur bilen och nu med mat i magen börjar kroppen vara med igen.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland