Kroppkakor, pepparkakor och godis

Julen närmar sig tydligen med stormsteg, men julbocken har redan varit på besök!

Det är inte de vackraste pepparkakorna, men absolut de godaste och så är det jätteskönt att slippa kavla. 4-500 stycken blev det nog ungefär.

Småländska kroppkakor på kokt potatis, fyllda med fläsk, lök och en massa svartpeppar. Hemligheten är ett extra ägg i smeten och mjöliga händer.

Små kroppkakor till julafton….

…och stora till alla julgodistillverkare.
Smör, grädde och lingon är ett måste, men på julafton är det brunabönor och doppet som är bästa tillbehöret.

Många sorter blev det även om det hade räckt med kola.

-Främst i bilden ser ni Lova och Axels mintkyssar i ny tappning och färg och dessutom smakar de hallon.
-Rocky road med geléhallon.
-Knäck utan mandel
-Minna och Hugos popcorn med choklad och krossade polkargrisar.

Mildare väder resulterade i vatten i stallet igen. Fast det blev glashalt på vägarna efter regn på eftermiddagen…

…men det gick att få stopp på bilen när julbocken var ute på vift.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland.