Underröjning

Att ved och flis värmer flera gånger…. Ja det stämmer utan vidare!

Och efter en natt med storm är behovet av värme större än vanligt!
Började dagen med att leta vindfälle. Vi hade tur! Vinden vände och stormen Otto kom från väster istället för nord. Totalt har vi hittat 6 vindfälle och en gammal asp som har gått av. Orkar inte med ett 2022-stormår till, ”Knack-knack och ta i trä”, måtte det här vara allt 2023!

Bestånd 17) 3,1ha, 38 år och behöver gallras. Det är en G28 ( granmark som beräknas bli 28m inför avverkning). Beståndet består enligt plan av 60% gran, 20% tall och 20% löv. 

En liten underbar (j…a) seg björk och där nöp det och självklart hade jag inte med varken en extra såg eller yxa. Tur jag insett mina begränsningar och inte var med som startande i dagens ”Kraftkamps Gärdsgårdsserie, dam” som idag genomfördes i Klavreström, när jag nu inte ens klarade av att få loss sågen utan hjälp av:

-En liten smidig elsåg (tack Roger för lånet)

Nöjd med resultatet och framför allt med att göra något som syns och varm och jag känner mig dessutom ganska uthålligt stark och med en massa sågade slanor kan jag nog säga att jag har min egen gärdsgårdsserie.  

Nu ska vi se vem som vinner i dagens mello och njuta av en créme brulée.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland