Handboll, hockey och drill i toppklass

Igår kväll var jag och 551 andra åskådare med om något historiskt, häftigt och enormt! Alstermo, Amo, handboll kommer under säsong 23/24 att spela i högsta serien, Handbollsligan. Foto Anna Tigerström.

Det betyder att nästa år kommer ett lag med stort hjärta och själ från ett samhälle med strax över 800 invånare, i en kommun med strax över 9000 invånare att spela mot lag som Kristianstad, Sävehof, Ystad, Hammarby, Skövde, Alingsås, Eskilstuna, Malmö mf.

 

Igår var det sista matchen i Allsvenskan mot gästande Rimbo, resultat 44-33.

-Vad fan har vi ställt till med? Säger klubbens tränare Andreas Stockenberg till SVT i intervjun. När jag fick möjligheten att gratta och ta en selfi sa han: -Du vet vad samverkan betyder! Det här är ett resultat på riktigt bra samverkan! Med på bilden är även vår kommunchef, Anne Hallberg.

Under kvällen var även ett annat elitsatsande lag med: -Alstermo dans och drill, som har nått stora framgångar både på SM och internationellt.

Åseda If hade också en stor framgång under fredagskvällen, då de vann över Glimma borta och tar klivet upp i division 2. ”Tillsammans och framåt” är deras framgång. (Foto från klubbens fb)

Ett stort grattis till alla som kämpat och lyckats!