Händelserik helg… helt enkelt

Vi har i helgen gjort en studie! Resultatet säger att: -Det är betydligt enklare och snabbare att komma in och få hjälp på akuten i Växjö än att få träffa en veterinär. Om vi inte tar med Agrias verterinär på FaceTime, för då är det oavgjort.


Den här sommaren gäller det att samla hö, där det går och att få ihop 1,5 veckas förbrukning i trädgården (och dessutom slippa klippa ett par veckor) får klassas som ok.
Och räfsan fick dessutom ett nytt skaft.

Axel skulle sluta med hockeyn för att besöken på akuten skulle upphöra, men det visade sig att jakt inte var ett dugg bättre. Resultatet blev 6 veckor i gips.

 

Lova och jag flyttade hästar för bättre bete, men det visade sig även vara bättre klimöjligheter. Ett fult sår över ögat, närmsta veterinär 3h bilresa bort i Helsingborg och efter samtal med 2 veterinärer via FaceTime, beslutades att fröken Annie kommer att få ett fult ärr och så avvaktar vi och ser. Som tur var hade vännen Angelica inte åkt på semester än och jag fick hjälp med omplåstringen. Vilken vi två amatörer är väldigt mycket mer nöjda med, än Annie.
Efter många feber tagningar och tvättningar ser det riktigt bra ut.

Men det är inte bara elände utan även lite positivt som hänt. Eller vad sägs om första riktiga skörden i trädgårdslandet.

Buskis teater i Alstermo ”Hotell Bravad”.

Men Tjejen är helt slut efter alla ”det är inte som det brukar” och passar på att vila så fort det går.

Kan man avsluta en dag på bättre sätt än med en kräfta? Jag började den visserligen med löpepannkak, vilket inte heller är fy skam. Lyx när familjen fick med en doggybag från gårdagens fest som jag missade . Men riskakorna och vattnet i stallet var inte så dåligt det heller.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland