Ved till säsong 24/25

Gallringen genomförd och nu är det dags att hämta hem björktopparna. Enkelt att slippa fälla och skönt att utnyttja mer av trädet.

Det blir bättre brännvärde i flisen om det är björk i och då entreprenören som gallrade la topparna vid sidan av är det nu ”bara” att hämta hem dem. Idag blev det 3 lass och jag är nöjd och kroppen öm.

Vill inte ha jord och grus i flistuggen och då är det bara att blunda och lämna. Ibland har det blivit en tankevurpa och topparna ligger i vägen, men om det är blött och det finns en risk för körskador är riset en nödvändighet som bärlager.

Hade varit så enkelt att lägga den vid sidan, men nu får det bli näring till träden som står kvar, en och annan svamp och några insekter istället för att bli värme för oss tvåbenta.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland