-16 och kallt som….

Idag har jag blivit av med min ficklampslicens. Inte för att jag visste att jag hade någon men tydligen blir man det om någon (läs Axel) blir bländad tillräckligt många gånger. Dock inte mitt fel att Axel tittat upp och rakt in i ficklampan, om jag får säga det själv. Men jag kan ta det! Jag är, hur eller hur, evigt tacksam att Axel och Emil kunde hjälpa mig med pannan.

Givetvis kärvar pannan den kallaste dagen på året, men nu igång igen. Jag som skulle passa på och lumppappra kontoret, när jag inte hade lust att vara ute och få vita fingrar och tår. När det är så här kallt hjälper inte ens handtagsvärmen på motorsågen.

Lite sen julstädning, men det var tydligen dags att städa ur flisbehållaren idag.

Till slut var det varmt och skönt i huset och väggarna hade lumppapprats. Nu återstår lite färg, eller rättare sagt att välja färg och så ska det hyvlas fram tak- och golvlister, foder och fönsterlist. Hyvelstål är redan fixat efter husets originalfoder.

Nej, nu ska vi heja fram juniorkronorna! 2012 var vi i Kungsträdgården och välkomnade guldmedaljörerna, nu håller vi tummarna för guld igen.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland