Egentillverkat hundgodis
Frågan är om det är modernt, smart eller bra miljötänk, men allt ska tas omhand från djuret, eller i alla fall så mycket som möjligt.
Småländskt ekonomiskt är nog lite mer osäkert med tanke på elpriset, men hur eller hur så är det i alla fall en bra och ren produkt och har du ingen älg hängande går det lika bra med affärens filé-sena.
Först behövs det ett djur och hos oss är i år tjurarna fredade och även från grannlagen, så här går han lugnt.
Det där som inte går till mat samlar jag och antingen gör till hundmat eller så blir det hundgodis. Alla jägare, stora som små, ska få sin del.
Stora jägare får köttfärs.
Finns nästan inget bättre än 100g köttbullar, kryddade med örter och kokade i grädde till ett gott potatismos.
Tillbaka till hundgodiset
Jag gör som så att jag sträcker ut senor och hinnor på en plåt och sen in i ugnen.
70 grader, 2-3h.
Jag får in 5 plåtar i min ugn och så sätter jag en grytlapp i luckan för att få ut fukten.
…och ut kommer det här.
Vissa blir som små söta maskar.
Det här är det absolut bästa godiset om ni frågar Tjejen. Hon skulle nästan kunna tänka sig att göra vad som för en liten bit.
Nackdelen skulle kunna vara att det blir väldigt mycket dregel på golvet…
Ja ja man kan inte få allt, men en glad hund gör livet 100 gånger enklare…
Så tänk på att nästa gång när du skär bort en sena eller hinna, spara och torka den i ugnen och det går lika bra på eftervärme från använd ugn.
Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland