Söndag snart måndag

Söndagar är mentalt jobbiga ibland tycker jag men den här har varit bra. Jobb, familjehäng, ett redigt träningspass och goda wraps med friterad kyckling är tydligen ett hyfsat recept. 

Vädret är inte det bästa tyvärr men vi planerar ändå för att slå strö i början av veckan. Det är ju inte så känsligt för varannandagsregn så det kan gott och väl få klippas ner. Bra att få det gjort innan alla andra vill ha slaget framåt helgen när det ska bli stabilare igen.

Innan det slog om och blev regn och surdimma hann vi med en fin syskonmiddag hos Dannes lillasyster med familj i lördags. Vi har även flyttat djur, haft permission med sjukhusbarnet, förberett för utgödsling av ströbädd samt att Danne äntligen har fått ordning på allt han grävt upp här hemma. En rätt produktiv helg även om mitt och Elias blygsamma potatisland inte hann bli kupat som vi hade tänkt.

Nu väntar en ny vecka med både jobb och annat, som till exempel kanotpaddling i ett vattendrag (ja, var annars?) om vädret tillåter. I morgon ska vi hämta kalvar och städa foderbord samt att Danne ska tömma stolphallen på dess alltför höga ströbädd. Jag har lovat mig själv att avsätta några timmar till kontorsarbete i veckan också samt att jag ska hoppa i undersköterskeuniformen några timmar. För övrigt djurjobb och sedvanliga sysslor. Välkommen måndag.