Tips från coachen

Bra saker ska man dela med sig av och här kommer några upptäckter jag gjort på sistone. Inga världsomvälvande grejer men man kan ju få tipsa ändå? 

Norrloumi
Jag har upptäckt Norrmejeriers grillost och den är lika god direkt ur förpackningen som på grillen. Den passar bra som den är, i en sallad eller som tillbehör till nästan vad som helst. Just nu äter jag den i tunna skivor ihop med en bit tomat och basilikablad .

När man steker eller grillar den blir den inte lika gummiaktig som många andra grillostar, utan mer krämig och härlig i konsistensen. Sjukt god, bra jobbat norrländsk mjölk!

Paddla kanot
I lördags paddlade jag kanot för första gången och det var oväntat kul. Ljustorpsån erbjöd paddling längs en magiskt fin sträcka med många bra ställen att stanna och fika och bada. Min syster och min äldsta lillebror med familjer var med så vi var ett kul gäng. Lyckas tyvärr inte få över några bilder på själva paddlingen men här är ett strandfynd.

Elias hittade en platta från en kakelugn på botten och den fick såklart följa med hem. Jag vet inte vad jag ska ha den till än men den är väldigt fin tycker jag. (Syrran undrade varför jag alltid, alltid måste släpa med mig skrot hem när vi är någonstans och det kunde jag inte riktigt svara på.)

Bärplockningsmindfulness
Här i Västernorrland är blåbären mogna nu och de frodas i riklig mängd.

Om man går ut i skogen, alldeles stressad och jävlig är chansen stor att man kommer tillbaka en timme senare helt lugn och glad, med en hink blåbär och ett mycket lättare sinne. Ännu lite senare, med en skvätt mjölk och några sockerkorn, är man rena Buddha.

Måndagsbio
Som bonus kommer ett riktigt lokalt tips, nämligen måndagsbio på Bio Drakstaden i Sundsvall. Där kostar en biljett endast 99 kr på måndagar, vilket ju är som hittat i dessa dyra biograftider. Inget för mig dock, eftersom jag oftast somnar när jag ser på film men det finns ju andra, som klarar av att hålla sig vakna.