Ville också ha snyggt

En fördel med en extra varm september är att man hinner måla och tvätta mer än vanligt. Idag gjorde jag snyggt hos de avvanda kalvarna efter att ha inspirerats av andra bönder       . 

Tanken på att jag borde blåsa av väggarna med högtrycken har slagit mig många gånger men det var faktiskt en bild i en tidning som gjorde att jag kom till skott. En mjölkgård i Husdjur dök upp i brevlådan och de hade väldigt liknande lösdriftsboxar som vi har åt de avvanda småkalvarna. Kolla!

Betongväggar en bit upp, samma sorts foderkrubbor, väldigt liknande nackbommar och till och med gula väggar precis som vi har. Men det fanns en viktig skillnad. Deras boxar såg mycket fräschare ut än våra. De hade inte bara fina dörrar (vi kör med armeringsnät nu), utan även mängden damm och skitstänk såg ut att skilja sig åt.

Det här var vår väggstatus innan jag började. Det blir lätt dammigt när man strör med halmfräsen varje dag och jag tror aldrig vi har hetvattentvättat här tidigare om jag ska vara ärlig. Förrän nu.

Tada! Vilken skillnad va?

Nu när vi använder mer spån kanske det håller sig fräscht längre också? Ett tag är det ju snyggt åtminstone och inte var det så besvärligt heller. Smutsen släppte riktigt bra, både från plyfan och betongen och jag behövde bara en trappstege för att nå upp.

Jag är nöjd med resultatet och djuren med tror jag. Fast de är alltid lite misstänksamma när det är nyskurat.

Det enda tråkiga var att jag inte hann mer än en box idag men det är bara att fortsätta i morgon. Sådana här jobb är det ingen som brukar stjäla av mig.

Kul att bli inspirerad och trevligt att få göra så rent och fint.