Hem till gården

Eftersom bloggen inte funkade när vi tog hem betesdjuren kommer några bilder idag istället. Nu är alla hemma och som vanligt är det nästan lika skönt att ta in som att släppa ut dem.

Oavsett hur fin hösten blir måste djuren in förr eller senare. Om man inte har ranchdrift utan ligghallar vill säga, men det har inte vi.
En solig dag var det dags för installning. Kor och kalvar lockades in med kraftfoder i en grindfålla och vi fick hem nästan alla utan större bekymmer. Korna är enklast för de vet vad spannmål är och följer enkelt efter en hink eller skottkärra. Kalvarna som nästan inte smakat kraftfoder är mycket mer misstänksamma. 

På slutet hade vi två kalvar som vägrade samarbeta, eller snarare en, som drog med sig en kompis. Efter många försök fick vi nog och de fick stanna kvar i hagen, ihop med en kraftigt missnöjd ko i tjänst som barnvakt.  

Kalvar alltså, can´t live with them, cant´live without them. Här ovanför syns tjurkalvar som fick flytta upp till hangarn, de två rymmarna fick jag tyvärr inte på bild. Några dagar senare lyckades vi i alla fall mata dem och stänga grindarna. Sedan kunde vi äntligen flytta hem dem. Nu är precis alla på plats inför vintern och lugnet kan lägga sig.

Det är något visst att samla ihop sina djur och ha dem nära. Något djupt rotat i vissa människor tror jag. 

Just det, titta vilken ny, fin skottkärra Danne har köpt förresten. 

Det är på grund av att den gamla slutade såhär. Aningen svårreparerad tyvärr. Det blir tydligen så om man ställer den bakom hjullastaren och lägger i backen…märkte jag.