Sveaskog och alla frågorna

24 april, 2019

På lediga stunder gör jag vad jag kan för att öka frihetsgraderna för oss som brukar naturen via en förening som heter Naturbrukarna. Tillsammans med studenten Viktor Ånöstam som är ungdomsordförande för föreningen skrev vi nyligen en mycket uppmärksammad debatt på Svenskadagbladet som handlade om att sälja Sveaskogs produktiva skogsmark till folket.

 

 

Debatten med rubriken ” ”Dags för landsbygdens största reform på 150 år” är det många som haft synpunkter på. Både positiva och negativa. Lustigt nog är det flera av de som borde ge sin syn på Sveaskogs vara eller inte vara som valt att inte offentliggöra sina ståndpunkter.

 

För att klargöra en del frågeställningar och anledningar till att inte fler vill eller vågar diskutera utförsäljningen har jag gjort en lista över blogginlägg som jag tänker skriva där jag ger min bild om olika aktörer i ”Sveaskogsfrågan”.

Framtida rubriker:

  • Sveaskog och landsbygdsfrågan
  • Sveaskog och LRF-frågan
  • Sveaskog och skogsindustrifrågan
  • Sveaskog och egendomsskyddet
  • Sveaskog och politikerfrågan
  • Sveaskog och samefrågan
  • Sveaskog och det gemensamma ägandet
  • Sveaskog och pengarna
  • Eventuellt bonusmaterial?

Hoppas att ni är intresserade och  kommer att läsa.

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack!
Sveaskog och landsbygdsfrågan
Det lammas för fullt