Kronfågel stoppar reklamfilm

 

Jag hade idag tänkt blogga om att jag kört skit. Men så kom det glädjande beskedet i stället. Kronfågel stoppar en av sina kritiserade reklamfilmer. Men det är inte på grund av den välförtjänta ”shitstorm” som Kronfågel fått utan på grund av ytterligare ett övertramp!

 

Gömde fråga bonden

Tydligen har Kronfågel, i sin övertygelse om hur goda människor de är, struntat i att fråga leverantören som medverkar i filmen om denne verkligen vill vara med. De har helt sonika utnyttjat en oskyldig lantbrukare i sin övertygelse .  

Så här skriver de på sin FB-sida. ”Vi har dock ansvar för personer som figurerar i vårt material och behöver därför nu ta bort denna film då uppfödaren i filmen inte vill medverka.”

 

Syftet med filmen är att hjälpa konsumenter att göra rätt. Att göra rätt i andra sammanhang verkar mindre viktigt för dem själva. De har alltså inte ens frågat sina egna leverantörer om de vill vara med i en smutskastningskampanj som ställer bönder mot varandra. Det Kronfågel gjort är inte bara klantigt utan högst troligt även straffbart civilrättsligt.

 

Ta tips från en bonde

Tipset till er som inte är bönder utan konsumenter och som vill tänka själva är att om ni undrar något om mat och matproduktion då kan ni kolla runt lite bland oss bönder i stället. I kväll äter jag kyckling men av annat fabrikat.

Jag heter Rickard Axdorff, tack.