Armera mera!

Nu är jag inne i slutspurten på armeringen. På fredag sätter vi formen, det är bestämt. Så nu är det bara att jag anpassar mig och jobbar på.

Det har faktiskt gått riktigt bra med armeringen idag. Jag nådde mitt mål klocka 20:00 istället för 22:00 som jag räknat med, så idag var jag tidspessimist.

Tyvärr så fattas några byglar till balkarna inuti plattan, men dessa kommer att dyka upp under morgondagen. Detta tack vare god service hos den lokala bygghandel som vi använder.

Byglarna till kantbalken på plats. Det börjar blir runt och fint nu.

Målet idag var att sätta dit alla kantbyglar. Det är som sagt var uppnått sånär som på tre stycken som får vänta på att de andra byglarna kommit på plats. Kantbyglarna stämde precis på antalet, det fattades inga och det blir inga över. Det är inte ofta det stämmer så bra, jag själv när jag räknar och beställer sånt här brukar ta i lite extra för att det inte ska fattas.

Trots att jag är ensam i gropen, så har jag två stycken elektriska kompisar som ser till att arbetet flyter på i bra takt.

Najomaten är den bästa kompisen, utan den blir det inte klart innan midsommar.
Armeringsklippen är god tvåa på kompislistan. Käkar småspik till frukost.

Dagens sidospår

Min frus favorit blomma Gullvivan blommar redan, är inte det lite tidigt??

Imorron ska jag kasta i alla järnen i balkarna. Så nu ska jag hänga mig i armarna inatt, så dem blir tillräcklig långa för att nå ner igenom mattorna.