Inte kanon förhållanden

men tillräckligt bra, för att kunna få jobbet gjort. 

Bita i det sura

mm, ibland måste man bita i det sura äpplet för att komma framåt, så var det lite idag. Vi har väntat ett tag med att täcka det sista på grävningen av röggasledningen i väntan på bättre förhållanden, lite mindre blött och mer kallt hade varit önskvärt. Nu har denna önska om inte uppfyllts och vi vill hålla lugnt över jul när faktiskt lite kyla verkar komma. Det började även bli hög tid att bocka av även detta moment från listan, så idag fick det ske. Det kunde inte hjälpas, lerparty eller inte.

Torrare har det varit.
Det blir så grisigt i blött smack. Skotta rent larverna är inte det roligaste som finns….

Nu är det gjort

Så efter ett mindre lerparty, så är det nu nära hur det kommer se ut när det är färdigt. Det är återfyllt med singel där det ska vara, lersmack där det ska vara och släntningen är nog klar. Målet är att alla gröna bi-ytor på gården ska gå att klippa med gräsklippare, vi är inte riktigt där än men på god väg. Här kommer det i all fall gå att klippa. Nu ska bara diseltankarna flyttas och det ska grävas om lite på gårdsplanen, så är det helt klart. O just det, massorna som jag fick över i slänten ska köras undan, men det får faktiskt vänta tills det blir bättre förhållanden. Nån gång måste det ju bli det? Även flytten av tankarna och den sista grävningen får vänta, dels tills vi slipper lerbada och dels tills vi har bestämt hur och var vi ska ha tankarna.

Det får duga tills det har torkat upp och allt har satt sig.
Det nog bli fint här med så småningom.
Så här såg det ut förra veckan.
Det blev inte helt otippat en liten hög kvar…

 

Alla motorer är under tak

En annan skön grej som hände idag är att alla våra maskiner med motor i (förutom bilarna) nu står under tak. Grävmaskinen var den sista att stå ute och skämmas, ett extra plus är att den står både under tak och på trailern, smidigt! När de står under tak så är de inte bara skyddade från väder utan står även i skydd av larm. Vi har larm lite här och var på gården, stallar, diseltankar, verkstaden etc etc, men tillfälliga maskinparkeringar är ibland i larmskugga. När de står under tak finns ingen larmskugga, rör sig någon vid maskinerna får vi larm (och video, både live och inspelning). Nu står även nästan alla andra maskiner under tak, kvar är kedjeröjaren, några lik till betesputsar och lite annat. Snart är allt under tak eller skrotat.

Välkommen in under tak. Ifall det blir snö och kallt är det skönt att ha både maskin och trailer under tak. När allt är täckt i snö och tjälat ihop blir det mer svårjobbat….

Hejdå Carl

Idag tackade vi även Carl för denna perioden han varit här denna gången, nu väntar andra äventyr för honom. Han brukar ju komma och gå lite när det behövs, helt kanon, det passar både honom och oss bra. Han är en klippa! Nu så går vi ner på ordinarie arbetsstyrka igen och hoppas att vi räcker till.