Kväve, gräs och förberedelser

Klockan slog nyss om till sista augusti och det känns som att denna månaden har gåt vansinnigt fort. Det har i alla fall varit väldigt full fart. Just nu räcker min hjärnkapacitet inte till några utförliga rapporter från dem senaste dagarna, men en kort rapportering kommer här.

I torsdags gick vi i mål med våran andra skörd och med den årets vallskördande åt oss själva, om inte gräset sätter fart och växer alldeles för mycket. Foder har vi i alla fall så vi klarar oss och det var längesedan vi fick in så mycket torrt och fint foder som vi fått i år. Det är inte alls dumt, det kommer underlätta hela vinterns utfodringar.

Rapsen växer och verkar må bra vilket gör att vi nu inte måste gå och fundera på om den kommer bli något. Sköter vi den bara nu så borde den i alla fall få chansen att se vintern som en fin raps. Detta innebär i sin tur att vi nu har massa insatser att göra på rapsen. I torsdags så fyllde vi med styrfil på med dem sista kg N för att komma upp i dem tillåtna 60 kg N/ha. Hänsyn togs då till det kväve som spreds ihop med fosforn där fosforbehov var grunden till styrfilen. Detta kommer jag nog dela med mig mer om framåt, jag tycker detta är väldigt intressant, men svårt att veta hur man ska göra.

Förutom detta och mer därtill så är det nu mest förberedelser inför kommande höstsådd som gäller. En av dessa förberedelser som vi inte räknat med är att försöka jaga reda på höstkornsutsäde som skulle dykt upp idag, men nu verkar som att det inte alls kommer att dyka upp. Segt när man planerat och förberett för det..

Här kommer bilder från dessa dagar och vad vi gjort: