Semesterstängt

Som jag förvarnat om i tidigare inlägg så har jag och familjen nu avlöst mor och far på Gran Canaria vilket betyder att det nu är våran tid att ha semester. I torsdags anlände vi hit och än så länge har det varit 98% fokus på att semestra.

Semester

Ja, som sagt var så är vi nu på semester hela familjen och det kommer vi ha nu i två veckor riktigt skönt. Det känns som att vi har en hel del tid att ta ikapp med varandra efter den här sommaren och hösten som varit väldigt arbetsintensiva. Vi har varit så äventyrslystna denna gången att vi valde att åka precis till samma ställe vi var på sist vi var iväg. Det fungerade bra då och vi är inte just nu äventyrslystna och provar något nytt. Vårat syfte är kvalitativ tid tillsammans och då passar detta alternativ väldigt bra. Skillnaden den här gången var att jag inte räknade med att ha så mycket tid till att ta ikapp ”datorjobb” denna gången, det är för mycket full fart med annat hela tiden och dagarna och kvällarna går ändå. Jag har ändå lite material med mig som jag tänker göra några inlägg om när vi är här. Detta är ju varken en rese- eller semesterblogg så bilder på sand, mat, poler, solbrända kroppar och olika sorters vatten kommer inte fylla kommande inlägg. Det kanske kommer någon semesterblogg, men då varnar jag om det i rubriken….

 

Beskrivning av tillvaron

Här kommer ändå en liten beskrivning av våran tillvaro här. Vi har nu varit här i tre dagar och dessa dagar har innehållit precis det vi vill. Bad, lek, bad, lek, mat och mys. Barnen stortrivs och det är helt underbart det är ändå på något sätt det viktigaste och en stor anledning till att vi gör denna resan. De får ha mig och Carro för sig själva utan att vi måste iväg på något eller lägga fokus på något annat, varken planerat eller oplanerat och så ska vi nu försöka ha det i två veckor. Lite telefonsamtal kommer ske under dagarna, men förhoppningsvis inget större.

Semesterbilder:

Tre förväntans fulla barn på väg mot bussen till arlanda
Ett var nog kanske lite mer förväntans full. Ludwig som bara hört oss prata om att resa. Koll hade han i alla fall på det där med att köra resväska.
Framme på hotellrummet, ingen dålig utsikt. Hade jag varit duktig på att kasta sten så hade jag nått havet från våran uteplats.
Trött familj på väg mot sömn och vila.
Maskinleksaker i kombination med vatten verkar vara succé för lilleman.
En liten utmaning nu är att försöka få barnen att anpassa sig efter lite andra tider än hemma, allt är lite förskjutet här. Det går sådär och första morgonen efter att man nog räknat med att de skulle ta en sovmorgon efter en jobbigt resdag så mötte mig tre barn som sa ”god morgon pappa” när jag kom tillbaka efter en springtur vid 05:30 och två timmar kvar tills frukosten öppnar….
Semesterselfie, tror att Carro för öva lite på sin selfiemin…..
Såna här kvällar ihop med Bamse kommer det nog bli några nu….

Lite bilder från sista djurkollen innan vi åkte hemifrån. Härliga bilder att ha med sig som sista morgonen på gården innan vi åkte:

Man kan ju tycka lite vad man vill om det här med att flyga och så för miljön skull, men då brukar jag tänka på ett citat som ska ha sagt på en föreläsning för miljövetare som löd ungefär :flyga är inte så bra för miljön, men flyger ni ska ni inte ha så dåligt samvete för ni gör/kommer göra så mycket för miljön ändå. Eftersom att vi lantbrukare är rena rama miljö- och samhällshjältar med det vi gör så kan vi nog då unna oss en flygresa då och då….

Jag tänker i alla fall njuta så mycket jag kan nu och inte ha dåligt samvete, vi har alla slitigt hårt på olika sätt för att folk ska få mat på bordet med fokus att inte påverka miljön negativt.