Ernst Kirchsteiger – Lars Norén 1-0

Efter en rätt intensiv period börjar lugnet lägga sig och jag tror även att julkänslan har dykt upp! Eller ja, intensiv och intensiv. Det beror ju på hur man ser på saken. Inte så att jag har jobbat hårt i skogen de senaste dagarna, nejdå. Mera ätit gott, träffat släkten och lagat julmat. Sen ska man ju klämma in träningen på toppen av allt detta också, då kan det bli lite körigt. Släktträffen som vi nyss har haft är en av årets höjdare. Det började för 14 år sedan, när min mamma fyllde 70 år (hon fyller straxt innan julafton). Då bjöd hon barn med respektive och barnbarn på julbord i Stockholm. Då var vi 16 personer men nu är vi uppe i 22 eftersom respektive till barnbarn också är med. Det här är ett trevligt tillfälle att träffa hela familjen på en gång och prata med alla man inte hinner träffa under året. Mycket uppskattat av alla och för många är det här själva höjdpunkten av julfirandet, så också för mig.

Efter julbord och en enklare middag tillsammans så träffas vi också till frukost, så det finns gott om tid att umgås och uppdatera sig på det senaste vad som händer inom varje familj. Till traditionen hör också att på morgonen efter så springer de som känner sig manade tillsammans en sväng innan frukost. Antalet varierar, som mest har vi nog varit 7-8 stycken (ett år fick vi med Björn Ferry, som jag intervjuat dagen innan och frågade om han ville hänga på), men pga skador och andra orsaker var vi bara två som sprang i år.

Idag har vi lagat en del mat inför de kommande dagarna. Jag råkade se Ernst göra sin egen korv häromdagen på TV och jag ville inte vara sämre så det blev korvlagning. Det gick inte riktigt så smidigt för oss som för Ernst, men helt ok. Kändes bra på något sätt. Lammköttet vi använde kommer från min kusin Jonas, som föder upp några lamm varje år i Gusselby. Vi brukar se de där lammen under året när vi åker till skogen för att röja eller vad vi nu ska göra. Vi har också lagat lite köttbullar, det bör man göra!

Lammkorv in the making!

På julafton ska jag och min fru springa en sväng på morgonen och sedan ska vi bara äta och dricka gott och spela julmusik och läsa böcker och rå om varandra. På juldagen kommer mina döttrar förbi och det blir lite presenter och mera mat förstås. Och julkänslan är på topp!

Jag vill önska alla läsare en riktigt god Jul!