Sådd i Småland

Den här veckan är vi i Småland och sår tall. Det är ett par mindre hyggen som ska beskogas och här tar vi hjälp med granplanteringen men sådden av tall sköter vi själva. Tanken är att vi ska hinna med och röja lite också samt spela in en poddintervju. Så det är ett späckat program vi har här.

Det här är första gången för säsongen vi är på plats i stugan i Vassemåla utanför Vimmerby och det är ju alltid lite städning som behöver göras och vattnet ska sättas på. Tyvärr har vi fått lite strul med vattenpumpen men ska hjälp av en rörmokare i morgon så det löser sig nog.

Den sådd vi hann med idag var på en dryg hektar och är en G28 i vår plan. Kanterna ligger lite högra och där sår vi tall. I mittdelen är det lite sankt så där kommer vi att plantera gran.

Lite mjukt i mitten av beståndet
Och lite högre på kanterna

Vi hann nästan klart beståndet (vi höll väl på ca 2h) men plötsligt började det spöregna och vi hade inga regnkläder till hands så vi avslutade för dagen. Men markberedningen såg bra ut och det var lätt att hitta bra punkter för sådd så det här blir nog bra.

Bra såpunkter
Bosse sår tall

Utmaningen när man sår är ofta att de var man varit och där använder vi en orange spray för att markera. Sprutar man på en del höga punkter så brukar man se rätt bra var man varit. Bosse har sin sprayflaska i en halv fender.

Det regnar och är noll, känns inte särskilt rock´n´roll

Det är alltid trevligt att komma ned hit, det är så vackert landskap. Trots hagel och nollgradigt.

Utsikten från mitt sovrum på vinden