Vackra färger i skogen!

Vi har fortsatt att planera och förbereda. På förmiddagen var vi ute i skogen och undersökte en eventuell avverkning. Det är inte ett helt bestånd, utan delar av ett bestånd. Anledningen till att vi delar beståndet är att de norra delarna består av äldre granskog och de södra delarna har ganska mycket tall i sig och de är granen vi vill ha ned. Förra året fick vi ett antal angrepp av borren här och som tur är så har vi klarat oss i år här men vi är inne på att avveckla den del som består av äldre gran rätt snart.

Vi han kika på ett par andra saker i skogen också. Bland annat konstaterade vi att hösten är vacker i skogen, se själva:

Sedan var tanken att vi skulle röja längs ett hägn (för vi ska flytta hägnet) men då ökade regnet rejält så vi ändrade våra planer och åkte ned till gården och fixade lite grejer där istället. Bland annat så brukar vi gå igenom gräsklipparen ganska noggrant inför vintern. Ta loss klippaggregatet och slipa knivarna så de är vassa och fina. Och tanken ska tömmas och lite annat pyssel. Vi har också en robotgräsklippare (som heter Pre, efter den Amerikanska löparen Steve Prefontaine) som vi snyggade till och bytte knivar på. Nu är båda redo för vintervila.

Lite senare på eftermiddagen började solen skina och de vackra färgerna kom fram här också.

Nu har vi planerat morgondagens poddinspelning också, vilket blir vår 72:a podd!