Är kylan slut nu?

Nu har vädret vänt, får se om det bara är tillfälligt eller om snön töar bort lika snabbt som den kom. Just nu rasar snön från taken och från där jag sitter och skriver detta så ser jag hur snön rasar från grannens tak. Stora vikter som rör sig! Det som är positivt är att våra solceller, som varit begravda under snön länge, har blivit rena från snö och har idag börjat ge lite energi igen.

Här ser man när snön började glida av solcellerna
Äntligen är solcellerna fria frön snö!

Annars tycker jag det har varit fantastiskt fint med snö och kyla. Jag har inte varit så mycket i skogen Bergslagen men desto mer i skogen och naturen hemmavid, mest genom skidåkning och cykling. Det finns ju skidspår lite överallt nu och kul att se att så många utnyttjar det också. I närheten där vi bor är det en långsmalt stråk på kanske en knapp kilometer där spårvagnen gick förut. Nu är det som ett grönt stråk genom Mälarhöjden och där är det en hel del som åker skidor, bland annat jag och min fru har kört där några gånger.

Men mest har jag kört i Ågesta, ett friluftsområde drygt 20 minuter bort i bil från där vi bor. Jättefina spår, dels på golfbanan och dels i skogen.

Fina spår i Ågesta
Min fru Helena på skidor

Jag har också passat på att cykla en hel del, bland annat på Mälaren. Inte så ofta som man kan göra det!

Nu ska vi iväg och åka skidor på Gärdet, men nästa vecka blir det skogen i Bergslagen igen, kanske dags att dra igång vinterns häckklippning innan det blir för varmt.