En vanlig lördag -Mörteleks Frälsegård

Igår kom vintern… igen!

Älskar vintern, men förra veckan var jag i Malmö (där var vår och uteserveringarna på lilla torg var i fullgång) och det fanns så många fina lökväxter till salu på torget och i parkerna blommade vårgäcken. Här har det känts som vår och talgoxarna har spelat för fullt.

 

Hästarna ute och Tjenen (ja så heter familjens storpudel) alias lilla fröken söt och jag tog oss en kortare runda än normalt. Os och golvläggning stod på schemat idag.

2 välförtjänta medaljer till curlinglagen!  😊 Grattis och tack för spänningen!!

 

Efter spänningen med herrarnas curling och dagens kaffe med mjölk var det dags för golvläggning.

Det ska bli nytt golv i tvättstuga, groventré och wc. För mig är byggnadsvård självklart, men det är svårt när det ska vara tätskikt och våtrum. Det fanns inga våtrum på 1800-talet. De gamla taken i huset är nu framtagna och återställda. Allt målas med linoljefärg.

Golvlisten är original från när huset byggdes. Med hjälp av dagens teknik har vi nu scannat av listen och nya hyvelstål har tillverkats för att vi ska kunna hyvla fram nya lister för att använda där det saknas.

Skogliga Mellohälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland