Söndag -Från Mörtelek till Vasastan

Fogat golv och planerat skog.

En vanlig helg börjar med hästar (Tjejens viktigaste uppdrag, enl henne själv) övergår till Tjejen och skogspromenad. Vilket även är en granskning av hur läget är i skogen.

Frukost och skånerost. Oftast havregrynsgröt med blåbär och havtorn. Blundar och drömmer att det är mylta och färska blåbär…

Jobb av något slag, den här helgen har det varit en blandning av vindfällen, anbudsläsning och golvläggning.

Mat och packa, oj va jag är ringrostig på att packa. Tur Karin Madame arbetat in ”smart garderob” vilket innebär att allt i garderoben går att kombinera. Men frågan är vad det är som finns i garderoben… senaste åren har Lundhags och en tröja varit standard, men jag vet att jag ska ha något annat också.

Bilen, ljudbok, kolla skogstatus utmed väg 23/37/E4 och ett långt samtal med mamma och pappa. När jag körde till Sthlm varje vecka var det även standard med ett långt samtal med morfar för att berätta om veckans innehåll och prata väder och vind. Känner fortfarande när jag passerar ladugården med den nya lösdriften norr om Vimmerby att ”nu passar det att ringa”,  även om inga ord längre behövs.

4h senare är det parkeringsjakt och oftast ett toalettbesök som hägrar hemma på ”min gata i stan”, nedvarvning och en kopp te innan sängen.
En söndagsutflykt jag gjort mer än en gång. Nu dock mer sällan än ofta.
Nu blir det ett par dagar trädkramning i Vasaparken, inredningsdetaljer på HK och en massa folk…och bilar!

Skogliga storstadshälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland