VÅR och ingen nederbörd

Det sägs att det 1959 inte kom någon nederbörd mellan februari och september. Ber till högre makter om att dessa veckor utan nederbörd 2022, bara är en tillfällighet och att det på tisdag kommer lite snö.

Känns konstigt att be om snö när vi nu har fått vår och sommaren knackar på. Kinderna börjar bli bruna (har varit lite för mycket innejobb). -5 på morgonen och +16 på dagen är lite för stor temperaturskillnad. Men de kalla nätterna håller tillbaka sommaren och det är tur att vi har haft dem. Tack vare dem har vi ännu inga gröna träd och buskar och lökväxterna har förgyllt vår värld länge.

Det är bara mars!

Jag önskar en sommar med lagom mycket regn, Och gärna lagom varm.  Allt för att minska rörelseutrymmet för de små svarta jävlarna alias granbarkborrarna…

 

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland