Farming Simulator -I väntan på vårbruk

En del laddar inför vårbruket genom att byta däck och vissa genom att köpa ny såmaskin. Vissa i verkligheten och vissa i datansvärld.

Axel och kompisen Emil bygger succesivt upp maskinparken och mängden landareal. Skördar och köper nytt. Olika världar och olika inriktningar. Vet inte hur många versioner av Farming Simulator vi har hunnit med, men många är det.

Det är enklare att köpa diesel och konstgödsel i den virtuella världen, där yttre påverkan inte existerar som i den verkliga. Krispaket, beredskapsplaner och försörjningsgrad är det ingen som pratar om, utan byte av traktor, drömmen om en större vagn och lastning av tomatskörden är det som står på schemat.

Till helgen planeras det kalvgos och inspektion av morfars nya traktor, in the real world. Två bonnpojkar, 8 mil från varandra, med ett gemensamt intresse, en vanlig kväll, två datorer och ett riktigt långt samtal.

 

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland