31mm regn och snö senare

Aldrig är det lagom!

Den här veckan har vi fått 31 mm regn och snö och allt är blött och kletigt igen. Översvämningarna duggar tätt. Täckdikena fungerar sådär (men vi hade iaf kul när vi grävde dem), men efter en liten lövrensning ökade avrinningen.

Nu när strandskydds förslaget röstades ner i veckan, gäller det att mina nya sjöar försvinner fort! Gärna innan någon får för sig att det finns diken (mer än de som redan finns) som är torrlagda stora delar av året och som ska gälla under strandskydds reglerna.
Det är få som tror på mig när jag berättar att jag har strandskydd, 2 x 100meter mitt i skogen vid mina grävda skogsdiken som är torrlagda största delen av året.

Finns det någon bonde som är helt nöjd med vädret? Blåst, regn, snö och sol… sällan lagom mängd av något och väldigt svårt att påverka! Men det är tacksamt att vi har något att prata om…

Eller någon hästägare som är glad över att få in ett ”lermonster”… Blev så trött när hästarna kom in ikväll så jag glömde fota dem innan de var sanerade…

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland