Vardagslyx på vår kvarterskrog

Ja man kan faktiskt ha en kvarterskrog även om man bor på landet!

Vi har den bästa kvarterskrog man kan tänka sig och dessutom är den inrymd i en gammal ladugård. Det är inte på alla lyxkrogar man kan välja att sitta i dyngestan med utsikt över en sjö och äta.

I går var det brunch-buffé och tjejsnack. Jättegott och vi var väldigt mätta och energipåfyllda när vi gick hem. Skönt att i fint väder kunna ta en promenad till Sjömillan och dessutom få ytterligare en stund att prata. Att ha grannar och en kvarterskrog som bor/är 2,5km bort är väll inget konstigt!

Juvengårds café och bistro ligger i grannbyn Sjömillan och drivs av familjen Schwyter som 2016 valde oss framför Schweiz, vilket vi är väldigt tacksamma för!

Maten är gjord från grunden, med bra och lokala råvaror efter säsong och alla bröd och kakor är bakade av Jeannette. Igår var även Flurina på plats och hjälpte till och hon sken som en sol. Den familjära atmosfären och den lättsamma stämningen bidrar till att Juvengård är en plats att längta till.

Kör ni väg 23, genom Uppvidinge, i sommar, får ni stanna till och njuta av den fina utsikten, stora ekarna och den goda maten. Eller en mysig övernattning i en av jurtorna.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland